subota, 17. lipnja 2017.

Dobre i loše strane ljeta

Kada neko kaže 'ljeto' prvo nam sve dobre stvari naumpadnu. Ali, ljeto kao i svako ostalo godišnje doba, ima loše strane. Za nekog manje za nekog više, mada za mene nema puno loših stvari jer mi je ljeto omiljeno doba u godini. 


#1 DOBRA STVAR

Naravno, šta svi volimo kod ljeta? To je da, nema škole, nema toliko obaveza koliko bude tokom ostalih mjeseca u godini. Volim taj period kada mogu zaspat kasno navečer, dopisivajući se ili gledajući seriju, buditi se u podne i slično. Jer, nakon toliko mjeseci ustajanja ranog i učenja, zaslužujemo par mjeseci i odmarati i voditi "lijeni" život.
Slobodno vrijeme je pred nama i možemo sa njim da radimo šta želimo.


#2 DOBRA STVAR


A to je, da možemo izlaziti s prijateljima, skoro kad god poželimo. Većinom izlazimo navečer u šetnje i slično. Jer preko dana je nezamislivo izaći na ono sunce. Tu su naravno uvijek i bazeni, mora ili slično.
Provodimo vrijeme družeći i zezajući se sa prijateljima. Idući na sleepover kod prijateljica, praviti pijama party i slično. To je prezabavno i sigurna sam da to svaka tinejdžerka voli.


#3 DOBRA STVAR


Jednostavno, idete na odmor. Uživate obilažući nova mjesta na kojima prije niste bili. Slikate za blog ili intagram. 


#1 LOŠA STVAR


Prva loša stvar, i razočaravajuća je kada se probudite, pogledate kroz prozor i vidite kišu. Neko to voli, ali ja nisam baš ljubitelj kiše a pogotovo ne ljeti. Jednostavno, volim sunce i da se mene pita nikada ne bi bila kiša. Ali, eto i to je potrebno. Kada je kiša ne možemo izaći napolje kao i inače ili slično. Nego moramo to vrijeme da provedemo u kući. Jer, svima nama su poznati ljetni pljuskovi.


#2 LOŠA STVAR


Nešto što mi je skoro gore od ljetnih pljuskova, je oblačno vrijeme. Nit je sunce, nit kiša nego samo vidiš te oblake iznad sebe i imaš osjećaj ako izađeš da će početi padati kiša, a ako ostaneš u kući da neće. Tako da to je nešto što ne volim, onda se odmah i ja osjećam tmurno i nikakvo.


#3 LOŠA STVAR


Kada sebi isplanirate šta danas trebate raditi, družiti se sa prijateljima, zabavljati se, gledati seriju, pisati, čitati knjigu ili jednostavno odmarati. I onda dođe mama i da vam hiljadu obaveza koje trebate izvršiti. Razumijem, treba pomagati, raditi, ovo ono. Ali, naprosto ne volim kada sve sebi isplaniram i onda dođe nešto deseto što trebam raditi. Tako da se moram potruditi da što prije to izvršim i vratim se onome šta sam isplanirala.
 

To bi bilo to što se tiče ovog posta.
Šta vi volite, ne volite kod ljeta?Broj komentara: 9:

 1. Predivan post. Draga. Znam ono kad sve isplaniram i dođe mama, da mihiljadu obaveza i ne mogu ništa raditi. Još nešto što ne volim kod leta jesu velike letnje vrućine.

  Kiss, marry, kill + Room decoration with Banggood | laAdda​​​

  OdgovoriIzbriši
 2. Slažem se u potpunosti!! Mrzim kišu i ružno vrijeme ljeti :/

  beautyakworld.blogspot.ba

  OdgovoriIzbriši
 3. Divan post :)

  Ako zelis zaprati i uzvraticu, samo ostavi komentar na mom blogu :))
  Novi post
  https://adrianafashionpuzzle.blogspot.rs/

  OdgovoriIzbriši
 4. Loša stvar je kada je divno vreme a vi morate da radite smedu od 12h, dodje mi da se obesim u tim danima :) Sećam se tog školskog perioda, i to zadaje muke kada ste na raspustu a morate da sedite kod kuće

  Veliki pozdrav, Kristina ♥

  http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.rs/

  OdgovoriIzbriši
 5. Odličan post,slažem se apsolutno sa svime što si navela,a najgora stvar je vidjeti oblačno vrijeme ljeti!


  Bella Place.

  OdgovoriIzbriši
 6. Slažem se ! Najgora stvar, bar meni, tokom leta je što svi mi jurcamo, lutamo bez ikakvih obaveza, jer iako je to tako lepo na početku, napolju ne možemo ostati 24/7, a mislim da svi znamo koliko je samo dosadno vreme provoditi kući, za telefon. Još i iritantno visoke temperature, kad ne znamo da li da izađemo ili uđemo u kuću, ne razlikujući gde je stanje gore..ali i komarci, muve i sve ostale bubice, ajooj.. Međutim i pored svih ovih mana, leto je ipak leto i svi ga mi nestrpljivo očekujemo tokom čitave godine i uživamo u njegovim danima! Divno❤

  alijindnevnik.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 7. Slažem se ! Najgora stvar, bar meni, tokom leta je što svi mi jurcamo, lutamo bez ikakvih obaveza, jer iako je to tako lepo na početku, napolju ne možemo ostati 24/7, a mislim da svi znamo koliko je samo dosadno vreme provoditi kući, za telefon. Još i iritantno visoke temperature, kad ne znamo da li da izađemo ili uđemo u kuću, ne razlikujući gde je stanje gore..ali i komarci, muve i sve ostale bubice, ajooj.. Međutim i pored svih ovih mana, leto je ipak leto i svi ga mi nestrpljivo očekujemo tokom čitave godine i uživamo u njegovim danima! Divno❤

  alijindnevnik.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 8. Wow, wondeful post, love it! ♥
  I would be very grateful for clicking the links in this post :) Maybe follow for follow, too? :)

  http://veronicalucy.blogspot.com/2017/06/black-bodysuit-yoins.html

  OdgovoriIzbriši
 9. I'm Agree that.When you want to do something you like while you have to do another thing you don't like. It is so disappointed .

  OdgovoriIzbriši